Foto različitih vrsta crva

Unatoč dostignuća moderne civilizacije u cjelini i medicine posebno pitanje koje su vrste crva i kako oni utječu na ljudski organizam, i dalje aktuelno. Postoji nekoliko vrsta helminata koji se mogu uzeti u obzir za fotografiju s opisima. Različite gliste mogu predstavljati isti stupanj opasnosti za osobe, ali u svakom slučaju oštećuju imunološki sustav i može uzrokovati razvoj drugih bolesti.

U ljudskom tijelu parazitske 2 vrste crva: okrugli (nematoda) i stan (traka i peraje).

gliste na slici

Oblići

Jedna od glavnih karakteristika hookworms je njihova hitna izdržljivost. Oni mogu da prežive čak i nakon 5 godina boravka u formalinu. Među ostalim značajkama okruglih crva treba istaknuti:

 • brzi razvoj i primitivne životni ciklus;
 • jednostavan sustav probave, koja se sastoji od ravne cijevi od usta do analnog otvora;
 • brzo razmnožavanje;
 • pokretljivost, intenzivno kretanje u tijelima domaćina.

Najčešće i opasnim vrstama okruglih crva su: pinworms, roundworm, vlasoglavy, Trichinella, Giardia.

Pinworms

Pinworms – crvi, obično bijele boje. Mužjaci – sasvim maleni, ne više od 5 mm, dok je dužina Zrele ženke prelazi 1 pogledajte U foto pinworms podsjećaju štapići sa oštrim krajem. Simptomi lezije se manifestiraju kasnije 5-6 sati nakon njihova ulaska u tijelo. Ženka polaže jaja u naborima anusa, nakon čega exclusi crv ušulja gore crijeva.

Ako pinworms udari tijelo, javljaju se sljedeći simptomi – svrab u stražnjem redu, poremećaji crijeva, razdražljivost, mučnina. Obično ovu vrstu crva pate djeca, koja imaju tendenciju povući predmete u usta i nedovoljno poštuje pravila osobne higijene.

Roundworm

Za razliku od pinworms roundworm imaju velike dimenzije od 15 do 40 vidi Jaja sa čistilice spadaju u sustav za probavu, gdje su i dalje parasitus do konačnog sazrijevanja. Žive roundworm otprilike godinu dana. Kada zaražena osoba pati od bolova u trbuhu, mučninom, povraćanjem, pojačani umor, alergijskim reakcijama.

Važno! Kod svakog pacijenta može biti privatna reakcija na zarazu podacima pogledom crva. Stupanj težine simptoma može varirati od blagog do malaksalosti ozbiljne manifestacije.

Canes ad certamina provocabant

Svoje ime crv je dobio zahvaljujući tankom i dugom tijelu u obliku kose. Najčešće se nastanjuje u slijepom crijevu. Dužina parazita od 5,5 mm (ženke) do 4,5 cm (mužjaci). Svojim oštrim prednjim krajem canes ad certamina provocabant probija sluznicu crijeva, hranjenje na taj način krvi i tkiva tekućinom. Canes ad certamina provocabant ima simptomi lezije, koje su slične manifestacije aktivnosti drugih parazita.

Među specifičnih simptoma mogu se izdvojiti:

 • uzbuđenje, slično kao upala slijepog crijeva;
 • razvoj polipa i cista u staništima parazit;
 • čireve na želucu;
 • convulsive napadaja.
Trichinella

Trichinella

Odnose se na okruglom crvima, koji parazitske u organizmima mnogih vrsta, kako za kućne, tako i divljih životinja (jazavac, divljih svinja). Glavni put infekcije – konzumiranje sirovog mesa ili proizvoda od zaraženog mesa, kuhanih "krvlju".

Samo nekoliko dana trebati lutka Trichinella do pune zrelosti u dvanaesniku. Dobra pokretljivost omogućava parazita prodrijeti u različitim organima, zajedno sa strujom krvi. U teškim slučajevima trichinosis daje komplikacija na dišnih puteva, središnji živčani i kardiovaskularni sustav. Ako se ne liječi infekcija može dovesti čak i smrtonosna.

Giardia

Veličina ovih malicioznih crva je tako mali, da ih razmotriti moguće samo pod mikroskopom. Međutim, štete za organizam, posebno djece, oni uzrokuju ogroman. Pomoću flagella na tijelu parazit štapići na sluznici crijeva, uzimanja pri tome sve hranjive tvari.

Giardia vrlo su održive i mogu biti aktivni u bilo koje doba godine. Oni mogu biti:

 • u increatos, sirove vode;
 • na prljavim rukama, masna povrću, voću;
 • u zemlji, pijesku;
 • na igračke, posuđe, predmetima za kućanstvo.

Jedan od specifičnih znakova giardiasis je ružičasto-crveni osip na koži, u pratnji svrbež, kao i jaki dugotrajan proljev s loše mirisom.

Flatworms

Ova vrsta helminata ima acuminati tijelo u obliku listova ili traka. Za razliku od okruglih, flatworms posjeduje značajke i muško i žensko. Od svih sustava života kod ovih helminata treba istaknuti probavni i excretory. Na parazita osobe su peraje i traka crva. U tijelu ljudi flatworms pričvršćeni na zidove organa ili sudova kroz vakuum.

Jetrena Dens

Parazit stan oblika, dosežu 5 cm u dužinu. Svoje ime dobio zbog uobičajenih lokalizacije u jetri. Također može prebivati u žučni mjehur i gušterače zahvaljujući svojim dvama odojak: ustima i trbuhu. U početku razvojnog ciklusa helminata izmet, zaražene ga jajima, prodiru u tlo i vodu. Zatim kroz middleware domaćin, školjki, jaja prenose se u tijelo ribe, gdje je izvaljena larve pričvršćeni u njihovom tijelu. Konzumiranje zaraženog ribe na hranu izaziva opasnu bolest opisthorchiasis.

Zaraženo taj pogled crva možete jedući nedovoljno obrađeno meso deverika, šaran, crvenperka, bjelica, šaran i druge ribe. Među simptome odaju:

 • povećanje tjelesne temperature;
 • bolan osjećaj u mišićima;
 • žučnih kolika;
 • oštar bol u desnoj strani;
 • poremećaj apetita.

Važno! Dijagnoza poraza slučajnost je često otežano. Kada se ide opisthorchiasisа u kronični oblik simptomi nalikuju bolesti kao što su gastritis i pankreatitis.

volujski parazit

Volujski i svinjske parazit

Ove dvije vrste parazitske traka crvi imaju različite srednje domaćina, a to je trajno mjesto boravka kod oba je čovjek. Volujski parazit – najveći od svih uljeza ljudskog organizma. Njegova dužina doseže 10 am

Svinjske parazit lakše izbaci iz tijela, ali on predstavlja veliku opasnost, jer mogu migrirati ne samo u crijevima, ali i u mozgu, jetre, pa čak i očima čovjeka. U početku se bolest javlja gotovo bez simptoma, ali se kasnije manifestira:

 • slabost, nesanica, glavobolja;
 • koje žgaravice, mučnine;
 • bol u želucu;
 • izlaz iz izmet segmenata bika parazit;
 • naglim promenama: od gladi do povećanog apetita;
 • anemičan.

Echinococcus

Ova vrsta helminata živi u organizmu pasa, lisica, vukova, povremeno mačke. Izgled i način upisa u tijelu živih bića iste kao i kod drugih vrsta plosnatih crva. Među ljudima u skupinu rizika spadaju oni koji rade sa životinjama (lovci, stočari). Simptomi ehinokokoza bolest podsjećaju na bolest jetre. Osim kršenja stolice i opće malaksalosti karakterističan znak je icteric bojenje kožnih ozljeda kože.

Liječenje

Unatoč težak tijek bolesti uzrokovane helminataми, postoji niz učinkovitih lijek sredstava, koji ne ljudsko tijelo od svih vrsta crva. Glavna značajka tableta od crva je da ih povećane toksičnosti, tako da izbor treba uzeti u obzir stupanj infekcije, dob osobe, popratne bolesti i ukupnu sigurnost lijeka. Pregled najučinkovitije i najsigurnije tablete koje pomažu očistiti tijelo od crv gljivica.

Važno! Autonomni izbor tableta od crva, bez konzultacije s liječnikom, nije valjan! Prekoračenje dopuštene doze može naškoditi tijelu ne manje štete nego zaraze crvi!

Neki lijekovi mogu se uzimati i kao preventivno sredstvo. Prevencija je nužna, ako je infekcija crvi, otkrila je kod jednog od članova obitelji ili ako imate kućne ljubimce. Veliku važnost treba posvetiti čistoći ruku, pogotovo kod male djece, redovito čišćenje prostora, usklađenost svih pravila sigurnog kuhanja.