Vrste helminata osoba: prvi simptomi kad se pojavi

Svakodnevno crvi zaraze odrasli i djeca, od toga se može braniti, ali ispada da nije uvijek. Dakle, da bi se jasno shvatiti tko je kod nas rana, treba znati svoje vrste. Jer samo pravilno utvrđivanje helminata, moguće ga je pobijediti.

U ovom članku Ćete saznati sve o tome: što su ljudska gliste postoje, gdje se možete ih pokupiti, karakteristike zaraženosti. Sačuvajte svoje zdravlje i zapamtite da je kod Vas jedna stvar.

vrste crva

Ljudska gliste — klasifikacija

Crvi (gliste) – veliki klasa parazitske crva koji žive u tijelu ljudi, životinja i biljaka. Crvi, parazitski crvi, hranjenje na unutarnjim resursima organizma "domaćin" ne samo oslabiti sam tijelo, ali i doprinijeti razvoju drugih srodnih bolesti.

Čudno, ali gotovo svaka druga osoba je nositelj jednog od vrste helminata i čak i ne posumnja o tom, dok će se očitovati komplikacije ili ne će se obaviti dodatna ispitivanja. U zavisnosti od klimatskih zona, na područjima različitih kontinenata žive različiti crvi.

Također crvi dijele se prema načinu prijenosa od organizma na tijelu:

 • bio crvi – prenose sa životinja;
 • zarazna – prenosi od bolesnoj osobi;
 • geo crvi – ličinke se čuvaju u tlu.

Ako se larve u organizam, oni se kreću po tijelu sa strujom krvi i podmiriti u tijelima. Najčešće crvi će podmiriti u različitim odjelima crijeva. Klasifikacija prema mjestu prijave parazita:

 1. Prozirna crvi – podmiriti u šuplje organe.
 2. Fabric – nalaze se u tkivima.
 3. Drugi – mogu živjeti i u šuplje organe, i u debljini tkiva.

U prirodi postoji oko 250 vrsta helminata. Za svaki od njih potrebne su određene uvjete za njihov opstanak i razvoj. Gliste se razlikuju među sobom, dimenzijama, oblikom i drugim karakterističnim znakovima.

Klasifikacija tih parazita još do kraja nije formirana i nije odobren od strane znanstvenika.

Podjela crva na teritorijalni temelju također je mjesto za biti. Ova činjenica komplicira klasifikaciju parazita. U zemljama srednje širine s umjerenim klimatskim uvjetima može računati više od 20 vrsta helminata, koji se grubo dijele u tri skupine ovisno o izgledu i obliku:

 • Okrugle (nematoda);
 • Traka (cestodes);
 • Stan (trematodes).

Nematoda i trematodes više rasprostranjena u prirodi, nego traka paraziti. Ljudsko tijelo – idealno okruženje za razmnožavanje i rast pinworms i Ascaris. Također se često javljaju i Trichinella. Na in cestodes pripadaju bika, svinjetina, rat Arnie, širok parazit.

Vrste helminata kod čovjeka — oblići (nematoda)

Drugo ime tih crvi – nematoda. Ova vrsta helminata smatra se da je najčešći. Oni se odlikuju okrugli oblik tijela u presjeku. Dužina tijela od različitih vrsta crva može varirati od 5 mm do 40 vidi

vrste crva u tijelu

Za života su obično odluče crijeva, ali dovoljno lako migriraju u tijelu domaćina, a mogu prebivati u drugim organima.

Široko rasprostranjena hookworms se objašnjava činjenicom da se infekcija s njima je vrlo jednostavno. Prijelazni domaćin ne treba, a oni prenose od jednog zaraženog na drugu. Također zarazu može razviti ako se jede hranu masna voća ili povrća. To je razlog zašto se zaraza tim crvi vlastita djeca, jer su skloni da krše pravila higijene.

Pinworms

Pinworms – predstavnici okruglih crva, imaju kružnog oblika, duljine oko 2 cm. Su kao i kod odraslih tako i kod djece. Podmiriti u tankom crijevu i razvijaju se iz faze larve do odrasle jedinke za 2 tjedna. Pinworms uzrokuju bolest enterobiasis.

Infekcija Enterobius očituje upale stijenke crijeva, poremećeni probavni procesi, toksini crva uzrokuju lokalni krvarenja. Bolest se očituje u večernjem svrbežom u stražnjem redu. Svrbež uzrokuju ženke, koje nesu jaja.

Zaraženo Enterobius ne samo kada su u kontaktu sa zajedničkim predmetima sa zaraženim muškarcem, ali i kroz povrće u vrtu (jaja se čuvaju u tlu), žohari i muhe — vektori jaja crva. Kada na enterobiasis kod žena paraziti mogu izazvati upale spolnih organa. Također postati upaljene i grebanje, što dovodi do Aureus.

Roundworm

Roundworm – okrugli crvi, naraste do 40 cm i promjera oko 6 cm. Jaja Ascaris ako se u tlu mogu tamo zadržao oko godinu dana do dospije u okolinu pogodnu za razvoj. Kada ličinka roundworm ulazi u tijelo medija i počinje razvijati, ona izlučuje toksine, markantnim pluća, jetra.

Lutka putuje po cijelom tijelu i utječe na krvne žile i uzrokuje upalna žarišta. Opravdano se u crijevima i živi zbog njegova sadržaja. Noć može odgoditi nekoliko tisuća jaja.

Zbog svoje velik veličine roundworm u potrazi za hranom mogu preći u kanale gušterače ili žučnih kanale jetre, uzrokuju upalne procese u crijevima, mogu izaći u jednjak i blokirati dišne putove. Uzrok je bolest, kao Ascarisоз.

Pronalaženje roundworm u tijelu može se prepoznati na taj simptoma:

 1. Mučnina i povraćanje, bol u trbuhu.
 2. Umor.
 3. Proljev, crvene gliste u stolici.
 4. Alergijske reakcije.

Roundworm imaju svojstvo preklapati u klupko, pri tome događa opstrukcije crijeva, a kao posljedica toga – peritonitis.

Canes ad certamina provocabant

Sljedeći predstavnik okruglih crva – to canes ad certamina provocabant. Njihova dužina – 5 cm. Razlikuje neobičnog oblika – glavni dio tanka, a kratki komad – široka. Prisutnost u ljudskom tijelu canes ad certamina provocabantа može uzrokovati trihozefalez.

Dostupnost u tijelu canes ad certamina provocabantа dovodi do trichocephalosis, a očituje se simptomima:

 • bolovi u trbuhu, smanjen apetit;
 • proljev se mijenja u zatvor;
 • ponekad dodatak krvi u stolici;
 • nedostatak željeza anemija.
Toxocariasis

Toxocara

Ta vrsta okruglih crva živi u želucu pasa i izmet jaja padaju na tlo. Izvana parazit sličan Ascaris, ali raste samo do 15 centimetara. Kompletan životni ciklus ovog parazita odvija upravo u tijelu psa, tako da uzimajući u okolinu pogodnu osobu, ličinke su ubijeni, ali imaju vremena da se pri tom ozlijeđen.

Pogađaju mišić, jetra, pluća, srce, tkiva oka, mozga, razvija bolest toxocariasis.

Aktivnosti larvi u tijelu manifestira simptomima:

 • porast temperature;
 • povećanje lumps i jetre;
 • osip kože;
 • infiltrati u plućima;
 • otežano disanje, suhe teško disanje, kašalj;
 • poremećaj psihe i konvulzije;
 • analiza krvi pokazuje prisutnost eosinophils.

Potvrditi dijagnozu pomoću otiska zahvaćena područja kože, analiza krvi na antitela, biopsija jetre.

Ancylostoma

U ovom slučaju infekcija se javlja kroz kožu ili ako se proguta potomke. S krvlju, oni mogu biti u pluća i srce, ali radije tankog crijeva. Oni žive oko 4 godine, uzrokujući hookworms. Njegova simptomi:

 1. Groznica.
 2. Povećana salivacija.
 3. Eosinophilia.

Manifestacije patologije javljaju na zapuštenom fazi zaraženosti, kada se u tijelu akumulira veliki broj helminata. Početna faza razlikuje prolazi asimptomatski, zbog čega je otkriti patologiju može slučajno.

Traka crvi (cestodes)

Ako učiti sve vrste prijavljenih osoba crva, onda traka crvi su među najopasnijih. Glavni rizik je povezan s veličina, budući da je ova vrsta parazita može postići dužine 18 am

Zbog toga njihov utjecaj na ljudsko tijelo vrlo nepovoljno. Potpuni ciklus svog života zahtijeva promjenu vlasnika. Neke njegove dijelove trake crvi žive u tijelu goveda, od kojih se prenose na ljude.

Širok parazit

Širok parazit dosegne 10 metara u dužinu. Kroz proreze na glavi je priključen na površini crijeva. U ljudsko tijelo dobiva iz sirove riječnu ribu u obliku larve i u potpunosti se razvija u roku od mjesec dana.

Symptomatically prisutnost parazita u tijelu manifestira kao:

 • beriberi s deficitom vitamina B12, folne kiseline;
 • povraćanje, mučnina, proljev;
 • poremećaj funkcije želudačno-crevnog trakta;
 • iscrpljenost organizma;
 • porast temperature.

Ovaj parazit se hrani kroz apsorpciju hranjivih tvari površine svih svojih velik tijela. U mjestu upotrebu širokog parazitа razvija nekroza. U calais se pojavljuju segmenata (sadrže jaja) crva i njegova jaja.

volujski parazit

Volujski parazit

Volujski parazit (parazit) živi u tankom crijevu i do 7 metara u dužinu. Larve bika parazit zaraziti čovjeka kroz hranu nedovoljno kuhane govedine. Larve lako primjetiti u mesu, jer je njihova veličina je oko 5 mm. Uzimajući u ljudsko tijelo, ličinka naraste za 3 mjeseca.

Razmnožava pomoću segmenata, koje sadrže u sebi do 150 tisuća potomke. Kao segmenata na tijelu bika parazit oko 2 tisuće.

Ove segmenata samostalno izaći noću iz stražnjeg prolaza i širi se po krevetu. Dostupnost ovog crva može dovesti do infekcije vulputate tapeworm infectio, koja se manifestira simptomima:

 1. Iscrpljenost organizma.
 2. Poremećaj crijeva.
 3. Gubitak apetita, mučnina, povraćanje.
 4. Alergijske reakcije.

Svinjske parazit

Svinjske parazit se može miješati s bika, ali veličina je imao skroman – 2,5 metara. I broj segmenata ovaj parazit je također manja – oko 1 hiljada. Krunica crv ima odojak i nos s kuke, uz pomoć kojih se pričvršćuje na deblje crijevo.

Možete dobiti putem sirovo meso i slaninu. Ovaj parazit uzrokuje bolesti taeniasis i cysticercosis. Simptomi ovisi o broju crva u tijelu. Veliki broj parazita može rezultirati začepljenjem crijeva, što se može izliječiti samo operativnim putem.

Ancylostoma

Je uzročnik in hookworm. Stanište – 12-zemljani krzna. Dužina crv oko 14 milimetara. Hrani se zbog hranjivih tvari koje se proizvodi od stijenke crijeva.

Parazit na krvnim žilama ulazi u jetru, pluća, srce. Infekcija hookworm se manifestira simptomima:

 • podrigivanje, mučnina, gorušica, povraćanje, proljev;
 • glavobolja, vrtoglavica;
 • kašalj, otežano disanje, upala pluća, bolovi u srcu;
 • brzi umor, kronični umor.

Hookworms uzrokuje komplikacije: hepatitis b, čir na 12-zemljani crijeva, bronhitis, laringitis, endokarditis. Provjerite u dijagnostici se može putem krvi, fluoroscopy, x-zraka.

Najjednostavniji organizmi

Najjednostavnije ih zovu zbog toga što su jednostanični. Ali to ne znači da je njihova prisutnost u ljudskom tijelu ne bi trebala uzrokovati strah. Prilikom ove vrste parazita mogu nastati ne manje od teške bolesti nego u drugim slučajevima.

Giardia

Njihova opasnost proizlazi iz činjenice, da kada u tijelu nedostaje patološke manifestacije. Ljudi se zaraze ovim mikroorganizmima, gutanje anorum Giardia. To se može dogoditi prilikom kupanja u otvorenim vodama. Razmnožavanje ih događa se dijeljenjem stanice na pola.

Iz želuca ove parazite objavljeno po cijelom tijelu zajedno s krvlju, udarajući na razne organe.

Bolesnik može primijetiti simptome svih vrsta patologije, ali ne i nagađati o razlozima njihovog razvoja. Najčešće giardiasis uzrokuje sljedeće bolesti:

Giardia
 1. Alergije.
 2. Bronhitis.
 3. Bronhijalna astmu.
 4. Dermatitis.
 5. Cholecystitis.
 6. VSD.
 7. Enterocolitis.
 8. Dyskinesia 12-zemljani crijeva i biliary kanalima.
 9. Enteritis.
 10. Kronični umor.

Daljnje napredovanje giardiasisа može postati uzrok bolesti CNS i krvožilnog sustava.

Simptomi pojave helminata

Manifestacija helminthiasis kod ljudi se može razlikovati. Simptomi koji se javljaju kod ljudi koji imaju jake zaraze:

 • Bolan pogled.
 • Gubitak težine.
 • Bljedilo.
 • Svrab u području analnog otvora.

U većini slučajeva zaraze crvi ima slične simptomi s drugim bolestima, tretman koji ne daje djelotvornosti. Ovisno o mjestu lokalizacija parazita i njihov broj se događa razvoj određenih simptoma.

Pad rad gastrointestinalnog sustava

Ako crvi parazitske u crijevima, onda se osoba suočava sa problemima kao što su:

 1. Proljev ili, naprotiv, zatvor.
 2. Mučnina i povraćanje.
 3. Bol u crijevima.
 4. Nadutost.
 5. Jaki gubitak ili, naprotiv, debljanje.

Velike gliste mogu preklapati crijeva i postati uzrok opstipacije. Zbog stalnog isticanja proizvoda život pojedinac osjeća sve znakove intoksikacije – primijetio mučnina, povraćanje, opća slabost.

Prevencija

prevencija crva

Treba imati na umu da nema gliste ne mogu razmnožavati i razmnožavati se u ljudskom tijelu, svaka vrsta ima svoj vremenski period nakon koga su ubili, na primjer, od pinworms to u samo nekoliko tjedana, kod Ascaris oko godinu dana.

Odgođena odrasle osobe iz iste jaja, moraju izaći iz tijela ili izmet, ili na kožu u blizini anusa, na vanjski medij, u tlo, i samo onda, Zrele izvan ljudskog tijela i uzimajući u njega opet, oni počinju aktivirati i parasitus.

Budući da se razmnožavati u tijelu i osoba gliste ne mogu, povećanje broja odraslih komaraca u crijevima već zaraženih osoba, moguće je samo u slučaju ponovne zaraze, kada se jaja ponovo ulaze kroz usta u organizam.

Na primjer, čovjek je mogao da biste dobili osloboditi od crva kroz 3-4 tjedna bez ikakvog liječenja. Ali nije tako samo u skladu s ovim pravilima i djecu i djeci osnovnoškolskog uzrasta.