Jaja crva (helminata): od početaka do pojave jedinke

Crvi – to je znanstveni naziv parazita-crva. Kako izgledaju jaja crva, zanima mnogo, jer oni postaju gostima u našem tijelu. Oni žive u organizmu čovjeka, životinje i biljke. Većina od tih parazita davno su se prilagodile životu na otvorenom svježem zraku, zemlji i vodi. Njihova jaja se nalaze u zemlji, na vodi i čak "vinuti" u zraku.

Ženka helminata

Neke informacije o helminthiasis

Na današnji dan studirao više od 300 vrsta helminata, 70 od kojih žive na području naše zemlje. Svjetska zdravstvena Organizacija odnijela helminthiasis posebno važan infekcije. Broj zaraženih crvi može varirati od 20 do 22 milijuna ljudi.

Na helminth uobičajeno pripisuje crva 3 klase:

  1. Flatworms (traka) – jako dugo se hrane krvlju domaćina. Najčešće se nalaze bika i svinjske Arnie, Echinococcus.
  2. Oblići (nematoda) – imaju različite dimenzije, dioecious. Najčešći su roundworm i pinworms.
  3. Trematodes – uvijek biseksualci biohelminths, na glavi imaju odojak, uz njihovu pomoć, crv se prilaže tijelima domaćina. Na njih se odnosi schistosomiasis i druge.

Dostupnost crva opasno po nekoliko osnovnih razloga:

  • paraziti su sposobni primijeniti mehanička oštećenja unutarnje organe;
  • uzrokuju poremećaj metabolizma;
  • otpadne proizvode helminata truju organizam domaćina;
  • dostupnost helminata može izazvati i druge bolesti.

Crvi nesu jaja, koje ulaze u tijelo čovjeka je u osnovi alimentary putem (s hranom ili vodom), ili prilikom prekršili pravila higijene.

Opis izgled i struktura najpoznatijih helminata

Crvi Izgled Struktura
Pinworms To je mali okrugli crvi bijele boje, obično svoje veličine ne veće od 1 pogledajte Na prednjem dijelu tijela pinworms nalazi se vesicle. Pomoću nje helminth je postavljena unutar crijeva, uzrokuju mehanička oštećenja. Drugi kraj crv istaknuo. Otuda naziv pinworm.
Roundworm Dovoljno veliki crv dužine oko 20 cm, a širine 6 mm, Ženka mnogo veće od mužjaka. To se događa crveno-bijele boje s Bent repom. Tijelo roundworm prekriven čvrstom kožicu, koja se ne otapa čak i želučanog soka. Na glavnom kraju roundworm ima usta, oko usta tri usne.

Odmah po ustima u tijelu roundworm nalazi se jednjak, i crijeva, koji se sastoji od ravne cijevi. Parasitus ostaje samo gutanje gotovu hranu i apsorbirati ga.

Canes ad certamina provocabant Mali crv. U dužinu dostiže 5 cm, a u širinu ne deblja od ljudske kose, ne veće od 0,5 mm. Ima oštar kraj, držeći ih za sluznicu. Prednji kraj helminata (3-5 cm) fin do debljine dlake. Stražnji kraj deblji prednji. U njemu se nalazi crijeva. Kod ženke u stražnjem kraju nalazi se maternica.
Toxocara U svojim veličinama Toxocara doseže i do 10 cm u dužinu. Mužjaci su manji.

 

Toxocara – crv bijele boje. Tijelo joj je izdužena, podsjeća me na tanak cilindar. Oralni otvor ima tri usne.
Trichinella Odnosi se na okruglom crve malih dimenzija. U dužini od ne više od 5 mm. Njihova glavna karakteristika zgrade je jednostrano želudačno-crevni trakt.
Volujski parazit (parazit) Crv je vrlo velikih dimenzija. Ima dugo tijelo u obliku trake. Koliko je metara u dužinu dostiže volujski parazit?! On gigantske veličine do 30 metara! Scolex (krunica) ima 4 jaka odojak, bez kuke. Krunica parazit mala. Na vratu rastu segmenata, njihov broj se događa od 1 do 2 milijuna. Maternica je razvijena, ispunjena prozirnim jajima. Kod Zrele parazit segmenata odvojeni, kreću s izmetom ili odvojeno idu van iz crijeva.
Svinjske parazit

(parazit)

Njegova struktura je vrlo slične s bika tapeworm. Ali, po veličini je nekoliko puta manje goveđeg parazit – ne više od 3-5 am Svinjske parazit još nazivaju golim parazit. Imao je na glavi osim 4 vakuum, ima 32 kuke. Segmenata parazit imaju oko 50 tisuća jaja.
Parazit širok Još jedan dugi crv, njegova dužina može biti veća od 10 am Tijelo crv se sastoji od mali stan glave, ne više od 5 mm. Sa dvije strane ima duge ravne jaz-odojak. Njima crv drži se za stijenke crijeva.
Echinococcus Spada u klasu traka crva, helminth male veličine. Na njegov glavić postoje kuke i odojak. Echinococcus se sastoji od 3-4 segmenata. "Naoružan" parazit odojak i kukeми. U segmenata kod parazita se nalaze spolni organi, a u trećem – jaja. Oni odvajaju svoje segmenata, a oni imaju sposobnost da se samostalno kretati.
Opisthorchiasis fine Fine crv, veličine do 1 potražite Na glavi ima oralni je gubitnik. Crv ima 2 odojak, kojima je postavljena na glatku površinu. Postoje oralni i u trbuhu odojak. Iz ustiju odojak ide grlo, a iza njega jednjak, i crijeva. Na stražnjem kraju kod parazit ima excretory organ.
Jetrena Dens

Karakteristike životnog ciklusa crva

Trajanje životnog razdoblja od crva drugačiji. Kod nekih to može trajati godinu-dvije, a kod drugih parazita više od 10-15 godina! Tako da je među helminata ima svoje ovi dugovječni. Na primjer, pinworms žive sasvim ne dugo, ne više od 6 mjeseci. Plodnost ih dovoljno visoka. S obzirom na činjenicu da su jaja pinworms vrlo lagani, oni mogu biti čak i u zraku koji udišemo.

Jaja roundworm i canes ad certamina provocabant uđe u organizam kroz hranu

Roundworm i canes ad certamina provocabant živi više od 2 godine. Prve žive i do 2 godine, a zadnji – u roku od 3-4 godine. Ali to nije najgore brojke!

A evo prvak među crve, koji se nanose ogromne štete u ljudskom tijelu je svinjska parazit. Njegov životni vijek doseže i do 20-30 godina!

Stručnjaci, staviti različite pokuse i eksperimente nad crvima, napravili zaključak da je temperatura staništa utječe na ponašanje helminata. Pri povećanju tjelesne temperature bolesnika Ascaris spontano napusti tijelo. Tako pri temperaturi od 40°C aktivnost roundworm rasla nekoliko puta.

Snižavanje temperature u staništu čini helminata poduzeti korake – iscjedak iz tijela.

Jedan od načina za dezinfekciju – to temperaturne obrade. Da biste, primjerice, u ribi je poginuo parazit, dovoljno je skuhati ga u roku od 30 minuta. Smrzavanje pri različitim temperaturnim načinima da će ubrzati proces obrade. Pri temperaturi od -15°C rok za zamrzavanje – 30 dana. Kada -35°C – dovoljno 10 sati.

Koliko je potrebno stupnjeva, da da bi decontaminate proizvode? Jaja Ascaris propadaju na temperaturi od 55°C. Obrada igračaka u vodi na temperaturi od +70°C može potrajati nekoliko sekundi.

Kašnjenje jaja crvi

Većina parazita nesu jaja, ali među njima ima i viviparous crvi. To su Trichinella.

Kako izgledaju jaja helminata možete saznati samo uz pomoć mikroskopa. Koja vrsta helminata "smjestio" u čovjeku, može se odrediti ispitati i njihova jaja. A lutka može posmatrati golim okom.

Ženka helminata ostaje u tijelu i do trenutka oplodnje i na vrijeme drži potomstva

Koliko jaja ženka može odložiti helminata – dovodi u užas. Toxocara sposoban za noć odgoditi 250 tisuća jaja. Usput, larve i jaja crva mnogo tenax, nego odrasle jedinke. Ženke nekih helminata su ubijeni nakon što je odložio jaja, tako se događa i kod pinworms.

Gamad svake klase na svoj način žive, razmnožavaju se i polažu jaja. Na primjer, biohelminth dozrijevaju jaja i larve u tijelu domaćina (krava, mačka, pas). Na primjer, biohelminth svinjske parazit. Ako u organizam dospije lutka, onda raste parazit u odjelu tankog crijeva. U slučaju zaraze jajima parazit slučaj je još gore. Oni migriraju po cijelom tijelu, i skrasiti se mogu u bilo koji organ. Kod geohelminths jaja i larve trebaju zrele izvan organizma domaćina, u tlu. Jaja roundworm razvijaju u larve u tankom crijevu. A u dobrim uvjetima protok krvi jaja (larve) Ascaris migriraju na sve organe.

Crvi Opis jaja Broj u zidanje Trajanje zrenja
Pinworms Jaje pinworms ovalnog čelik oblika. Ljuska je glatka, sastoji se od nekoliko slojeva, bezbojan. U plodne jajima već lutka. Za put pinworms sazrijevanja više od 10-15 tisuća jaja. Nakon odgodu jaja ženka, lutka u njih sazrijevaju kasnije od 6-8 sati.
Roundworm Jaje koje nije foetus, ima ovalni izdužena oblika. Vanjska ljuska je gusta, s finim kvrga. Unutrašnjost jaja puna žućkasto stanicama. Svakodnevno izdvaja više od 250 tisuća jaja. Nakon 2-3 tjedna foetus jaja postaju invazivne.
Canes ad certamina provocabant Jaja ovog parazita ima oblik bačve, ljuska ga višeslojno i transparentan. Unutrašnjost jaja ima sitnih zrna. 3500 nezrele jaja po noćenju Potrebno je 2 tjedna za zrele larve.
Toxocara Jaja sa debelog sitno-neravan plašt. 200 tisuća jaja po danu. Kroz nekoliko dana Zrele larve u jajima. Oni postaju invazivne.
Trichinella Veličina larve 0,1 mm. Za 2 mjeseca ženka rađa preko 2000 potomke. Ženka Trichinella rađa žive ličinke.
Volujski parazit (parazit) Jaje po obliku podsjeća na ovalni balon sive boje, ima dva proces. Cista sadrži oko 200 tisuća jaja. Ako u tijelu cista ne jedan, onda je broj jaja je ogroman. Finci u mišićima zadržavaju život za 3 godine.
Parazit širok Jaja su ovalnog oblika, prekrivene glatkom oblogom žute boje. Od vrha do jaja poklopac odozdo grbu. Svakodnevno osoba s izmetom izlučuje nekoliko milijuna jaja. Kroz 2-3 dana u jajima formirana lutka.

Stan helminata izvan osobe

Crvi mogu živjeti ne samo u ljudskom tijelu i organizmu i kućnih ljubimaca, kao i izvan domaćina. Na primjer, Giardia podmiriti kod mačaka u gornjem odjelu crijeva, a također ih možete otkriti od riječnih riba (deverika, IDE).

Jaja parazita pinworms tako lako, da su sposobni biti u zraku. Zaraženog crvi može biti i voda. Ona postaje zaraženo zahvaćena tla. Od vode postaje život u jezeru ribe.

Na biljkama crvi također, su. Na njih parazitske samo nematoda. Oni oštećuju korijenje i gomolji biljaka, kao i stabljike i lišće. Zaraza se događa alimentary način – domaćin lastavice jaja crva s hranom. Ako se proizvodi ispiranje kipućom vodom, a zatim jaja i larve su ubijeni.

Larve crva

Životni ciklus helminata na primjeru pinworms

U ljudskom tijelu pinworm prebiva u više odjela crijeva: odjel tanko crijevo, slijepo crijevo i gornjem odjelu debelog crijeva.

Upad za čovjeka je jaje s napadač. Postaje šef fecal-oralni put. Ličinka je oslobođen od ljuske jaja u tankom crijevu i seli do mjesta lokalizacije. Dalje ide proces, tzv presvlačenja, nakon čega je lutka postaje Zrele individualni.

Crvi — multicellular gamad

Nakon parenja mužjaci su ubijeni, izlučuju iz izmet. U međuvremenu je ženka uz pomoć vesiculis se pričvršćuje na sluznicu crijeva, u njih Zrele jaja. Oni su vrlo plodan, u njihovoj utrobi sazrijevanja više od 10-15 tisuća jaja. Kada je zrela jaja, ženka se kreće do analnog otvora. Ženka izvan crijeva noću, kada se mišići anusa opušteni. Ona gmiže po kožnih naborima vanjskih genitalija. Mišići vagine ženke se opuste, i počinje izlučivanje jaja. Na površini kože tijela domaćina najpovoljnije uvjeti: temperatura, vlaga, kisik. Koliko sazrijevanja jaje?

Nakon 6-8 sati unutar jaja, izvan čovjeka, formiraju larve, oni postaju invazivne.

Dalje ženka umire, suši, formiranjem lopte. Od njegova kretanja po naborima javlja svrbež. Domaćin Combs ovo područje. Na rukama i ispod noktiju pojavila jaja parazita. Dalje, postoji nekoliko načina:

  • Bolesno, ne poštujući pravila osobne higijene, postaje ponovno. Prihvaća doručak neopran rukama.
  • Pacijent zaraženim rukama dodiruje predmete predmeta, igračaka, ručke na vratima i ostalo, zaraza članove svoje obitelji.

Sjetite se da je u domaćinu ni jedan helminth nije sposoban razmnožavaju se i razviti. Jaje ili lutka moraju počiniti ciklus: domaćin-zemlja/zrak-domaćin.