Kako pravilno sastaviti cal za analizu na parazite?

Analiza stolice na jaja crv najčešće propisuje za identifikaciju medija helminata kako bi se spriječilo širenje parazitske provalama u grupama dodirnih ljudi.

Obavezna dostava ove analize, za radnike ugostiteljstvo i drugih struka koji zahtijevaju imaju sanitarne knjižice, i potreban je prilikom primanja dece u predškolskom i obrazovne ustanove, kada uređaj na posao, hospitalizacije, prolazi lječilište liječenje, posjetite bazena.

Testovi

Osim toga, istraživanje je kala u jajetu-crv može biti dodijeljena u i dijagnostičke mjere, kada se sumnja na crevni helminthiasis. Pouzdanost rezultata laboratorijskih istraživanja u velikoj će mjeri ovisiti o tome koliko je ispravno sastavljen biološki materijal. U ovom članku istaknuti sva pitanja u vezi polaganja testova stolice na jaja crv djecu i odrasle.

Zašto je potrebna analiza?

Polaganjem analizu stolice na jaja crv ne može pristupiti formalno. Osoba kojoj je dodijeljena mora shvatiti da je otkrivanje crvной infestacije važno je, prije svega, za njega samog. Uostalom, paraziti izazvalo ozbiljnu štetu za zdravlje, neke njihove vrste u stanju prodrijeti u jetru, mozak, srce i druge organe.

Laboratorijske studije izmet uvijek ne otkrivaju upad, jer je na malom uzorku biološkog materijala, predao na analizu, jaja helminata ne može biti. Paraziti polažu jaja ne stalno, tako da u fecal masama oni su raspoređeni ravnomjerno.

Osim toga, na rezultate mogu utjecati ignoriranje pravila pripreme za analizu, krivi prikupljanje i pohranu materijala.

Stoga je potrebno strogo pridržavati svih pravila pripreme za polaganja za analizu, prikupljanje i pohranu uzorka, i shvaćati potrebu ponovnog polaganja, ako analiza će pokazati nedostatak parazita.

Koji su simptomi mogu upućivati na zarazu crvами?

Simptom, nedvosmisleno pokazuje na prisustvo crva, svrab je i promiješati u stražnjem redu, posebno značajne u večernjim satima i noću. To je tipično za enterobiasis – zaraženosti pinworms. Zarazu na druge vrste helminata nema toliko eksplicitna i karakteristične kliničke slike, simptomi može biti neizražen, ili svojim uobičajenim i mnogih drugih bolesti.

Sumnja na helminthiasis može uzrokovati sljedeće simptome:

  Gastrointestinalni poremećaji
 • Smanjenje apetita pa sve do potpunog njegov nedostatak;
 • Nadutosti i crijevnih poremećaja;
 • Dostupnost krvi i sluzi u fecal masama;
 • Gubitak tjelesne mase;
 • Česte glavobolje, poremećaji spavanja;
 • Stalan osjećaj propadanja snaga;
 • Bljedilo kože;
 • Slabljenje imuniteta, izrazio u sklonosti čestim prehladama;
 • Škripanje zubima u snu;
 • Kožni problemi.

Kada se pojavi barem nekoliko od ovih simptoma treba proći pregled, uključujući identifikaciju parazitske infestacije.

Kako se pripremiti za analizu?

Kako povećati stupanj pouzdanosti rezultata analize stolice na jaja-crv, potrebno je prije nego što se pridržavati određenih pravila.

Nema smisla istraživati izmet na jaja crva u sljedećim slučajevima:

 1. Kada primite anti-parazitski lijekova i odmah nakon tečaja;
 2. Nakon radiographic istraživanja s primjenom lijekova barij;
 3. Nakon uljnih ispiranje crijeva.

U svim tim slučajevima, vjerojatnost otkrivanja jaja helminata približava nuli, a rezultati analize mogu biti mjerilo.

Također smanjiti rezultati istraživanja mogu uzimati neke djelotvornih lijekova. Ako oni nisu od vitalne potrebne, tada ih je potrebno prestati uzimati po 3 dana prije prikupljanja izmet na analizu.

Ako pacijent prolazi kroz tretman, koji se ne može prekinuti, na primjer, stopa uzimanja antibiotika, onda predaje analizu stolice na jaja crv je bolje odgoditi do kraja, jer u uvjetima promijenilo okruženja u crijevima razmnožavanje helminata usporava, i njihova jaja mogu biti otkriveni.

Ima utjecaj na rezultate istraživanja i sastav hrane koju je čovjek jeo uoči prikupljanja biološkog materijala. Pri uporabi proizvoda, pogodno većeg povećanja proizvodnje plina i slabiji crijeva, prehrambenih mase brzo prolaze kroz crevni trakt, a vjerojatnost sadržaja u calais jaja parazita smanjuje. Pa za 1-2 dana prije prikupljanja cala za analizu na jaja crva preporučuje se isključiti iz prehrane namirnice koje uzrokuju ublažavanje crijeva.

Za svaku osobu skup tih proizvoda je individualan, ali, u principu, to su:

  Šećerna repa
 • Svježi i kiseli kupus;
 • Svježa repa;
 • Marelice, šljive;
 • Suhe šljive;
 • Grožđe;
 • Dragun;
 • Kefir;
 • Krastavci, tikvice, bundeve;
 • Mahunarke;
 • Lubenica, dinja.

Također se ne preporučuje konzumiranje proizvoda, bojanje cal u nekarakterističan boje – već spominje repe, borovnice, trešnje, crni ribiz.

Držeći se ovih jednostavnih pravila, može se značajno povećati vjerojatnost otkrivanja crvной provalama i pravovremeno započeti liječenje.

Koja su pravila za prikupljanje izmet na analizu?

Ako su ispunjeni svi pravila treninga za istraživanje fecal mase na prisustvo jaja parazita, gore navedeni, onda se može proizvesti ograda uzorak materijala za analizu. Obično je taj trenutak izaziva niz pitanja: koliko vam je potrebno stolice za analizu na jaje-crv, što su pravila za prikupljanje, da li je moguće pohraniti prikupljaju materijal i tako dalje Ispitati detaljno odgovore na ta pitanja.

Laboratorija ne uzimaju na analizu cal u utakmice i drugih kartonskim kutijama za prikupljanje materijala može uzeti mali staklena posuda s debelim pokrovom ili kupiti u ljekarni poseban plastični kontejner za odvoz fekalija. Ovaj kontejner pogodnost da to je s lopaticom za prikupljanje uzorka i široka poklopac, ne skačite miris.

Sterilizirati staklenim bocama, pa čak i više – ljekarna, nema potrebe. Kutijicu i poklopac dovoljno očistiti prehrambene sode bikarbone i temeljito isperite čistom toplom vodom, a kontejner za prikupljanje fekalnih u pranje ne treba.

Ako prikupljanje se vrši na kućnu taru, onda prikladan samo za jednokratnu upotrebu žlicom. Može se također koristiti uklonite pamučnim štapićem, nekoliko utakmice. Koristi se za tu svrhu donio je s ulice chips i grančica ne može biti, jer na njima mogu dokazati da se jaja parazita, što dovodi do izobličenja rezultata analize.

Želite li oprati?

Ako se prilikom prikupljanja urina za analize potrebno je oprati kako bi spriječili prodiranje u biološki materijal sekreta i mikroflore, život na genitalije, onda prilikom prikupljanja cala za analizu na jaja crv oprati se ne preporučuje.

Neke vrste helminata (pinworms) polažu jaja oko stražnjeg prolaza, također u zadnjem prolazu mogli ostati jaja crva iz prethodne stolicu.

Dok prolazi fecal mase, oni mogu biti u prve porcije biološkog materijala, što povećava vjerojatnost otkrivanja crvной infestacije.

Enema

Kako prikupiti cal za analizu?

Srati potrebno u čistu suvu posudu ili brod. Nije dozvoljeno "uhvatiti" materijal iz vode i wc-a. Također je potrebno pratiti na izmet ne procuri mokraća, isprazniti mjehur treba na drugo mjesto.

Ograde materijal proizveden od nekoliko mjesta fekalne: iz početnog segmenta, iz sredine i s kraja, s površine i dubine. Uzorak stolice na analizu mora biti približno jednaka veličini oraha.
Odmah nakon uzimanja uzorka taru treba čvrsto zatvoriti, da se materijal ne suha.

Kao što se može nazvati stolice?

Fiziološki procesi nisu uvijek kontrolirati svijesti, potiču crijeva za izdavanje otpadne proizvode, na zahtjev je gotovo nemoguće. Najlakše skupljati izmet za analizu na jaja crva onim ljudima koji su navikli pražnjenja crijeva ujutro nakon buđenja, jer laboratoriju, obično, uzimaju biološki materijali na analizama u jutarnjim satima.

Za stimulaciju crijeva na pražnjenje ne preporuča se koristiti klistir, anal svijeće, jer to smanjuje vjerojatnost dobivanja pouzdan rezultat analize jaje-crv, koja je i bez toga ne previše visoka.

Dobili jutarnju stolice na prirodan način možete, sljedeći sljedeće smjernice:

 1. Nakon buđenja popijte čašu mlake vode;
 2. Kroz 15-20 minuta doručkujte;
 3. Ako u roku od 20 minuta nakon doručka vam nije htjela na wc, napravite jednostavan samo-masaža trbuha i vježbe za jačanje peristaltiku crijeva.

Samo-masaža trbuha se izvodi ležeći na leđima. Izgubiti trbuh, proizvoditi milovanje oko pupka na spiralu, smjer kretanja – na stazi u smjeru kazaljke na satu. Praktičniji to učiniti, stezaljku pritiskanjem prste u šaku.

Nakon masaže napravite sljedeće vježbe za stimulaciju crijeva za pražnjenje:

 • Stoji na sve četiri, da se uključe i opustite trbuh;
 • Ležeći na leđima, povući koljena na brada, a zatim se vratiti u početni položaj.

Ako sve gore navedene mjere ne proizvesti akciju, onda to znači da je materijal za analizu morati prikupiti unaprijed.

Ali prije nego što premjestiti na sljedeću stavku ovog članka, saznala koliko možete pohraniti cal za jaja crv, ne preporučuje navedenih metoda poboljšanja peristaltiku crijeva. Primjenjujući ga svakodnevno, brzo priviknuti svoje tijelo na redovitom ujutro pražnjenje crijeva, što će sigurno biti vrlo koristan za vaše zdravlje.

Koliko se može pohraniti prikupljeni materijal?

Pohraniti uzorak materijala za analizu na jaja crv potrebno u čvrsto zatvorenim posudama, povezan u plastičnu vrećicu, u hladnjaku pri temperaturi od 6-10°C. Pri tom se skladišti cal ne suho, jaja crva, ako oni postoje u uzorku, a ne lovina-mijenjaju se, te će biti dostupni za provjere. Vrijeme skladištenja ne smije prelaziti 8 do 12 sati.

Samo-masaža

Kako se provodi istraživanje materijala u laboratoriju?

Za određivanje prisutnosti jaja crva u stolici, kao i njihove vrste, primjenjuju se sljedeće metode laboratorijskih istraživanja:

 1. Uvažava. Pri ovoj metodi materijal se miješa s vodom, podržavaju i dekantiranog tekuću frakciju. Tako čine nekoliko puta. Jaja i fragmenti helminata imaju veću specifičnu težinu, tako da oni uvijek ostaju u traumatično. Nakon ponavlja ispiranje materijala taloga vidljiv pod mikroskopom na parazite.
 2. In elutriation. Ova metoda se koristi za identifikaciju fragmenata helminata. Iz položenog na analizu uzorka izrađena semi-liquid masu, staviti ga u čašu Petri i ispuštanja pincetom svijetle čestice, smatraju ih pod povećalom ili mikroskopom. Na taj način moguće identificirati fragmenti helminata i određuju njihov pogled.
 3. Native bris. Pri ovoj metodi pod mikroskopom promatra samo jedna kap emulzije, dobivene uzgoj fecesa vodom. To vam omogućuje da otkrijete jaja crva i najjednostavnijih parazita. Ali ako ih malim količinama u staviti materijalu, oni jednostavno ne mogu ući u studirao kap, zbog čega negativan rezultat analize može biti lažna.
 4. Debeli bris. Na ovaj način je više informativno, jer vam omogućuje da istražite više materijala, u usporedbi s drugim metodama. Uzorak veličine zrna graška smještena na tema staklo i pritisnete transparentan plastičnom pločom, umočen u tekućinu. Kroz sat uzorak dobiva potreban stupanj transparentnosti i promatra pod mikroskopom. Na ovaj način smatra se da je najviše progresivno, njegovu vjerodostojnost je oko 85%.

Izvođenje analiza stolice na jaja-crv bilo kojim od ovih metoda ne uzima puno vremena, a rezultat bi mogao biti spreman za dan polaganja. Kašnjenja, obično su povezani s zagušenja laboratorija.

Što može biti objašnjenje rezultata analize?

Istraživanje stolice na jaja helminata može pokazati samo prisustvo ili odsustvo parazita, o razmnažanju u probavnom traktu: okrugle i traka crva, peraje. Za otkrivanje ostalih helminthiasisов, na primjer, ehinokokoza bolest, primjenjuje se Eliza analiza krvi (ELISA).

Ako jaja i fragmenti crva u staviti materijalu nisu otkriveni, onda je rezultat analize u dešifriranju biti negativan. Međutim, negativan rezultat ne jamči nedostatak parazitske infestacije.

Ako nakon predaje analizu stolice na jaja-crv dekodiranje sadrži pozitivan rezultat protiv bilo kakve vrste helminata (ili više), onda je njihova dostupnost, ili sumnje ne uzrokuje, i pacijentu je dodijeljen za liječenje.

Osim crvной invazija, pomoću analize izmet može biti dijagnosticirana infekcija najjednostavnije mikroorganizmima: Giardia, dysenteric amoebas, cyclosporine.

Što učiniti kada se otkriju helminthiasisа?

Ako fekalne jaje-crv pokazala je prisutnost u tijelu bilo koji parazit, onda ni u kom slučaju ne smije odustati od liječenja. Osim toga, da helminthiasis može biti prepreka za postizanje cilja – upis u školu ili posao, uređaja dijete predškolska ustanova, dobivanje sanitarne knjižice i tako dalje, to može uzrokovati ozbiljne štete zdravlju.

Paraziti osoba hrane svoje životne sokove, oduzima energiju. Osim toga, zbog njih je smanjen imunitet, što može dovesti do razvoja još više teških bolesti.

Dijagnostika

Neprihvatljivo je također i samo -. Anti-parasitica sredstva se razlikuju visoke toksičnosti. Čak i ako pogled parazit poznat, doza lijeka, učinkovito protiv njega, mora se instalirati samo liječnik, s obzirom na sve fizičkih podataka i stanja pacijenta. Liječenje mora se održati pod kontrolom stručnjaka inače mogu nastati ozbiljne komplikacije uzrokovane otrovne djelovanjem deworming sredstava.

Također, ne treba zaboraviti da su jaja crva lako se prenose kroz predmete svakodnevnog života, kada se osobnim kontaktima. Pa ako se otkrije parazitske infestacija kod ljudi, potreban je pregled i, ako je potrebno, liječenje ostalih članova njegove obitelji, uključujući i kućne ljubimce.

Koliko često treba davati analizu?

Obično fekalne jaje-crv iznajmljuje jednom kada stigne u predškolskom i obrazovne ustanove, na poslu, u bolnici, lječilište, kada se prijavljuju za pomoć za posjete bazen, kao i pri prolasku skrbi ambulanta.